Close
Tartu maantee 56, 10115 Tallinn
E - R

9 - 18


L.

10 - 15


P.

Suletud

Kauaseisvad lilled: Artishoki lemmikteema!

Me soovime, et head asjad kestaks võimalikult kaua. Nii loodame pikkade päikesekiirte peale suvel ja pikka liu peale talvel. Ning, kuigi miski pole teadaolevalt lõpmatu, siis kauem kestavad nii mõnedki rõõmud meie eludes.

Just nendest hetkedest je neid toetavatest lilledest jutustame täna lähemalt. Nagu ilmselt sinagi, Artishok hoiab alati mitte ainult stiilset vaid ka jätkusuutliku suunda! Vaatame järgi kuidas?

Tsümbiidium — vastupandamatu sarm

Ebamaine, õrn ja aromaatne tsümbiidium, selline on orhidee liik, mis leidis värskelt oma koha meie ateljees. Tema suursugused uhked õiekobarad on tõesti osavad pilgupüüdjad! Nagu kõik orhidee liigid pärineb tsümbiidium Aasiast, täpsemalt Hiinast, kus teda on kasvatatud juba tuhandeid aastaid. Tema nimi ning läbi selle ka tähendus pärinevad aga hoopis Vana-Kreekast, pikantne infokild: samajuureline sõna tähendas kreeka k. otsetõlkes suguorganeid. Tänavu orhidee on ülemaailmne seksuaalsuse ja võimekuse sümbol, aga ka au ja lugupidamise tunnus. Väärikas ja provokatiivne samal ajal!

Protea eklektiline, aga tagasihoidlik?

Jah, tõepoolest selline esmapilgul vastuoluline kirjeldus on proteale väga iseloomulik. Vaatleme hetke koos seda kaunist lille. Kes veel ei teadnud, siis protea lill on tegelikult hoopis sitke ja võimsa põõsa õis. Põnev on aga hoopis see, et tema liigi sugulased kasvasid maakeral juba 75 miljonit aastat tagasi — tõeline ellujääja!

Protea õied on väga sügavad ja mitmekihilised, iga kroonleht on ehitud imeliste sametiste narmastega, taime varrel aga kasvavad oliivipuu lehti meenutavad nahkjad lehekesed! Tänu oma detailiderohkele õiele sobivad nad kodu kaunistamiseks ka väheste kaupa, juba paar-kolm tükki loovad efektse, kuid siiski piisavalt minimalistliku meeleolu. Võib-olla sinu skandinaavia kodu igatseb just sellist värskendust?

Brunia ja ileks — lemmikud talvemarjad

Vahest otsid hoopis miskit teistmoodi uut ja põnevat. Teistsugust vormi ja vaibi. Sellisel juhul Artishok soovitab vaadata hoopis kahe marjasordi poole:

Brunia on üks põnev taim! Veel üks põõsaline, mis loodudes hoiab oma kauneid marju kuni viis aastat! See on igihaljas taim, millel kasvavad kobarates ümarad sinakas halli karva ja kihvti faktuuriga marjad. Armastame seda liiki just tema rahulikku ja romantilise, aga kindlasti uudse ja meeldejääva ilme eest. Soovitame panna neid vaasi mitme oksa kaupa. Nii nad loovad eriti põneva kerade maastikku ja muutuv valgus toas ainult toetab seda vaatemängu!

Iileksi oksad on väga stiilne ja paljude armastatud talvine lõiketaim. Mahlakad punased marjad kasvavad kobaras okste vahel ja loovad tõeliselt piduliku meeleolu ka tavalisel arginädalal. Illeks on kodusisustuse mõttes üks tänuväärsemaid taimi, sest peale pikka eluiga saab teda endiselt nautida ka kuivanud kujul. Ja teie juba teate, kui palju meile meeldib kuivtaimede stiil ja jätkusuutlikkus. Soovitame sättida dekoratiivoksi 3-7 kaupa stiilsetesse klaasvaasidesse ja imetleda seda ilu enda kodus.

Kindlasti ei jõudnud me teile tutvustada kogu kauaseisvate lõiketaimede valikut, aga selle eest neid saab alati uudistada meie koduleheküljel või veel parem meie ateljees. Artishok kindlasti soovitab soetada endale ühte kaua püsivat kuningannat ja julgelt katsetada taimede kombineerimisega! Meie käest saad aga alati nõu, kuidas seda paremini teha!