Close
Tartu maantee 56, 10115 Tallinn
E - R

9 - 18


L.

10 - 15


P.

Suletud

Kingitused jõuludeks — talvised toalilled

Sõitsime täna tiimiga asjatama Lõuna-Eestisse ja oh… milline kaunis pilt meile vastu vaatas! Värske, helge ja pidulik lumine maastik… Ei ole paremat pühademeeleolu tekitajat ega kaunistust, kui meie looduse imeline talvekuub — lumi!

Esmapilgul justkui tunduks, et loodus ja taimed magavad, kuid siinkohal on kindlasti palju erandeid. Eriti mis puudutab toataimi, mille erilist elutsüklit just soosib talvine hämarus ja rütm.

Seega pakume sulle, kallis lugeja, tulla meiega mõttes sellesse kujutletavasse talveaeda. Vaatame koos, mida kaunist saab Artishok lillesalong sulle jõulumeeleolu tõstmiseks ja ka kallimatele kuuse alla pakkuda.

Orhidee ehk kuuking

Tegemist on kindlasti kõige levinuma sordiga, ennekõike just tänu tema pikale õitsemisperioodile. Artishok meeskond imetleb just selle liigi värvispektrit ja suuruseid, klassikalisest fuksia roosast kuni gootillikult-groteskse šokolaadi pruunini. Sel pimedamal hooajal soovitame kombineerida näiteks viimast tooni ning sidruni kollast. Need kaks värvust sobivad imehästi üksteist täiendama ja loovad unustamatult mahlaka duetti teie aknalaual! 

Hooldamisel pidage meeles, et talvel kõik lilled soovivad poole vähem vett. Siin reeglina mida soojem ja valgusrohkem on ruum, seda rohkem vett lilled joovad. Võite talvekuudel asetada taim vaid korraks vee sisse ja teha seda umbes paari nädala tagant. Orhideedele sobib soojem vesi, jälgige kindlasti, et see ei satuks taime peale.

Snake plant ehk havisaba

Havisaba on üks vähenõudlikumaid toataimi, mille ilusad pikkad lehed meenutavad tõepoolest ussimustrit. Havisaba on tuntud kui hea õhupuhastaja. Imselt just sellepärast peetakse teda rahu ja heaolu taimeks, mis justkui puhastaks kõike enda ümber. Tõeline kodurahu hoidja!

Havisaba kannatab hästi nii pimedat kasvukohta kui ka vähest kastmist. Talvel soovib samuti vähem vett, kord kuus või üle nädala. See graatsiline ja pikk taim, on kindlasti paljude südametemurdja. Seepärast on ta meie kingiidee nr. 2 soovitus talviste toataimede seas.

Myrtle ehk Harilik mürt

Nagu paljud Vahemere maade taimed, on ka mürt seotud mütoloogiaga. Vana-Roomas oli see peenelehine põõsas pühendatud armastusjumalanna Veenusele. Arvati, et mürt annab jõudu, reipust ja vastupidavust. Kusjuures mürdiliste sugukonnast tuleb ka meie kõikide lemmik eukalüpt.

Mürt on tõesti talviseks ajaks sobiv taim. Ta tunneb ennast jahedas ruumis väga mugavalt. Lausa nii mugavalt, et võib teda julgelt ka verandale või kütmata trepikotta asetada. Sobiv temperatuur talvitumiseks on kuskil 5–10°. Kastmise osas on taim teistest natuke tundlikum. Hea on jälgida mulla pealmise kihi järgi, kui see on kuivanud võib teda jälle kasta.

Meie armastame täiendada oma kodusid taimedega just talvisel perioodil, sest rohelus ja õiesära on meie meelest üks kaunimatest viisidest tuua elu ja värve muidu pimedasse aega. Ja muidugi taimede kingituseks läheb alati täppi, sest valikut ju nii palju!

Sellise põneva sortimendiga saab alati tulla tutvuma meie ateljeesse, ise katsuda, küsida nõu ja valida ka mõne kihvti poti! Muidugi on ka võimalus surfata mugavalt kodusoojast meie e-poes

Kaunist lumist nädalavahetust teile! ❄️❄️❄️